Silestone


Het product:

Silestone is een kwarts composiet materiaal wat voor 94% uit natuurlijke kwarts bestaat. Dit is na diamant één van de hardste grondstoffen die moeder natuur heeft voortgebracht. Aan het kwarts wordt een mix van hars- en kleurstoffen toegevoegd. Eventueel wordt deze mix aangevuld met stukjes glas of spiegel om een nog mooier effect te creëren. Daarna worden, middels een gepatenteerd proces, platen geperst die de hardheid en kristalachtige uitstraling van kwarts behouden en beschikken over eigenschappen die alle andere materialen overtreffen.

Silestone wordt hoofdzakelijk verwerkt tot keukenwerkbladen. Andere mogelijkheden zijn badkamerafdekkingen, vloeren, trappen, vensterbanken, bureaubladen, tafels en andere interieurwerken.

Wij leveren Silestone voornamelijk in 12mm dikte. De afmeting van een plaat bedraagt 304cm x 138cm. Daarnaast kan een Silestone werkblad op uiteenlopende manieren afgewerkt worden, dik of dun, rond of hoekig, er zijn verschillende mogelijkheden.

Silestone is een toonaangevend kwarts composiet dat is uitgegroeid tot de onbetwiste wereldmarktleider. Dankzij het uitgebreide netwerk van Cosentino is Silestone overal ter wereld verkrijgbaar.