Natuursteen


Natuurstenen die op een vergelijkbare manier zijn ontstaan behoren tot een steen soort of groep, met de meest bekende namen als marmer, kalk- en hardsteen, graniet, leisteen en kwartsiet.

Natuursteen is, de naam zegt het al, een product van de natuur. Zo verschillend als het weer kan zijn, zo verschillend is natuursteen. Ingewikkelde geologische
processen hebben de vele duizenden soorten natuursteen gevormd. Elke soort is op een andere manier ontstaan. De natuur bepaalt niet alleen het fraaie uiterlijk maar ook de eigenschappen van de steen. Door de natuurlijke oorsprong van steen zal men, ook al is het dezelfde steensoort, steeds weer verschillen in de aderring en kleur tegenkomen. Ook natuurlijke scheurtjes, putjes en open structuur vinden vaak hun oorsprong bij het ontstaan van de steensoort.

Dit zijn typische kenmerken waaraan dit zeer natuurlijke product te maken heeft.

Natuursteen is te verkrijgen in meerdere oppervlakte afwerkingen met ieder zijn eigen uitstraling en eigenschappen. Er kan bij iedere natuursteen soort veelal gekozen worden voor een gepolijste, gezoete of een gebrande oppervlakte afwerking.
Voor toepassing mogelijkheden binnenshuis kunt u denken aan; vloer of trap, vloer- en wandverwarming, wandbekleding, aanrecht- en wastafelbladen, tafels, balies en vensterbanken schouwen, massief werk (beelden, meubilair).
Voor buiten zou u kunnen denken aan; terras en trap, rond het zwembad, gevels (tegels, platen, massief) en gedenktekens.

Hardsteen.
Hardsteen is een neerslaggesteente. De kalklagen ontstaan uit organische resten van dieren, zoals uit de skeletten en schelpen van zeediertjes en koraal. In hardsteen zijn deze organische resten "fossielen" nog goed te zien. Hardsteen bevat dus van nature kalk als hoofdgrondstof. Als gevolg daarvan is het gevoelig voor zuren (sinasappelsap, rode bietensap, wijn, etc.).Ook is hardsteen niet krasvast. Om deze mindere eigenschappen zo goed mogelijk te camoufleren, wordt hardsteen in gezoete vorm geleverd. Dit is niet een garantie dat er geen vlekken of krassen op komen.

De steen die bij u past.
Er zijn duizenden natuurstenen leverbaar en er is voor iedere toepassing, smaak en budget wel een passende steen.

\"\" \"\"
\"\"  \"\"